Een aantal mode tips voor Nederland

Het klinkt allemaal eenvoudig. Maar zeker niet iedereen zal slagen in een vakgebied wat constant aan zoveel verandering en vernieuwing onderhevig is als de mode. Net zo snel als er iets nieuws opkomt kan het ook weer uit raken of vervangen worden door iets anders hips wat ineens op komt zetten. Om toch een idee te kunnen geven hoe dit nu het beste aan te pakken hebben we een aantal mode tips voor Nederland op een rij gezet;

Loop voorop

IFA_Paris_Fashion_show_2012Niets maakt een betere indruk in deze branche dan ergens voor het eerst aan te komen (op een sollicitatie bijvoorbeeld) en iedereen te kunnen wegblazen in je outfit. Je verschijning is in een dergelijk vak als dit vaak al de helft. Iemand die er top uitziet en spontaan is heeft dan normaal gesproken ook veel meer kans dan iemand die er niet zo uitziet, maar misschien wel de betere kwalificaties heeft.

Laat creativiteit zien

Creativiteit is een van de eerste dingen waarmee indruk gemaakt kan worden. Of het nu is voor een nieuwe baan, bij het schrijven van een blog of wat dan ook. Zolang de creativiteit van jou afspat zul je een hele goede kans hebben om het te gaan maken.

Heb zelfvertrouwen

Om echt aan te kunnen tonen dat jij elke outfit of trend de baas kunt zijn is een gezonde dosis zelfvertrouwen natuurlijk onmisbaar. Wie dit niet heeft zal veel eerder op de tweede plaats komen dan een ander die dit wel bezit. Iemand die kan laten merken dat hij of zij goed in zijn of haar vel zit, heeft altijd een voorkeur.

Wees flexibel

Ook dit is weer van ongekende waarde. In deze industrie heerst niet een typische 9 tot 5 mentaliteit. Er zal dan ook altijd verwacht worden dat iemand met aspiraties in deze business er geen probleem mee heeft veel en hard te werken.