Succesvol worden in de Nederlandse mode industrie

fashion industryWat heeft iemand met aspiraties in de mode industrie precies nodig? Hoe is het mogelijk goede contacten te leggen, je voet ergens tussen de deur te krijgen en zo de opstap te maken naar een succesvolle carrière? Waar kun je nu het beste beginnen? We gaan je proberen te helpen om antwoorden te vinden op deze vragen.

Een deel van het antwoord is eenvoudig te noemen. Met een goede portie harde werklust kun je vaak al verder komen dan je ooit gedacht hebt. Mensen met een echte `the sky is the limit`mentaliteit zullen het vaak verder schoppen dan diegenen die niet echt durven dromen. Maar zonder enige vorm van talent met betrekking tot het modevak zal het zeker niet makkelijk zijn. Dit moet uiteraard in je zitten. De combinatie van een goede inzet, mentaliteit en een bepaalde portie aangeboren talent zal op den duur het meest waarschijnlijk zijn om tot echt succes te leiden.

Toch is dit lang niet alles. Het is natuurlijk allemaal simpel gezegd maar wat als je nu helemaal van nul moet beginnen? Je kent niemand, hebt nog geen bewezen ervaring maar wel de droom om het echt te maken in deze industrie.

De meeste kennis kun je zelf opdoen. Alleen al door zoveel mogelijk te lezen, ervoor te zorgen dat je altijd op de hoogte bent van de laatste trends en altijd zelf trendy gekleed te gaan. Probeer uit te zoeken wat de volgende trends worden want iemand die het wil maken in de mode moet eigenlijk altijd de volgende trend al een stap voor zijn. Het kiezen van een bepaalde specialiteit kan ook positieve gevolgen hebben. Door de focus op een bepaalde specialiteit te leggen kun je hier snel beter in worden dan de concurrentie. Het geeft daarnaast meer tijd om je echt te verdiepen in dit onderwerp, in plaats van heel breed georiënteerd te blijven.